tisdag 6 februari 2007

Besiktning

Så var det dags, bilen skulle in på sin årliga besiktning. Jag hade absolut inga onda föraningar och blev nästan stött då en vän till mig igår frågade -Går den igenom då?
På plats körde jag in bilen och istället för att stå och hänga över axeln på besiktningsmannen (det brukar jag göra) så gick jag och tog en kopp kaffe vid deras betjäningsdisk.
Där satt två män och en kvinna som väntade på sina bilar och jag lyssnade intresserat på deras domar, en efter en.
- Ja du måste byta spindelleden (något med en spindel var det iaf)
- Bromsarna är helt slut, ombesiktning om 2 månader.
- Karborator-tunnel-kollifjoxen sjunger på sista versen
Jag log och sneglade bort på min bil som nu var upphissad, tänkte att min bil har inga fel.
Min bil var upphissad länge, ovanligt länge och nu var det två besiktningsmän som stog och samtalade om något. Den ena gick iväg och jag tänkte att nu hissas min bil ner snart, men nej den andra besiktningsmannen gick också iväg och där hängde min bil ensam uppe i luften.
Nu började hjärnan tänka tusenlappar, vad kan det vara för fel? något svåruttalat ord med minst ett X i har brakat ihop, körförbud?
Bilen kom iaf ner och besiktningsmannen försvann på en provtur. Jag borde hängt han över axeln ändå, visat min totala dumhet inför bilar och berömt honom som kunde så mycket.
Han kom tillbaks och jag betalade, väntade, väntade.
- Här! sa han och pekade på besiktningsprotokollet som legat på disken en stund.
- Jaha okey vad ska jag göra?
- Tja jag tycker att du kan köra härifrån, sa han och log.
Inte en anmärkning, inte en enda! Jag visste att jag kunde lita på min bil, jag kände mig minst 3.000 kronor rikare då jag for därifrån.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När barnen var små tog jag ALLTID med mig skrika ungar när jag skulle besikta bilen.
Bilen gick alltid igenom.....hur risig den än var.....pga av stressen som uppstod när man hade ungarna med sig............... :)

A.H

Anonym sa...

Det gäller att vara fiffig!

rigg sa...

Själv glömde jag totalt bort att "skrotbilen" hade fått anmärkning på skyltbelysningen redan i fjol, så nu åkte jag på ombesiktning... Måste alltså byta ut dom där små glödlamporna (kostar säker några kronor styck) och åka iväg till besiktningen igen och visa upp faanskapet och betala ett par hundra för det för att inte få körförbud. Bara för att nummerplåten inte är upplyst därbak. Hmmm... polisen har väl egna strålkastare att lysa upp skylten med om dom vill kolla vad det är för registreringsnummer?