tisdag 9 oktober 2007

Litteraturen på Ladbrokes

Nu är det snart dags för Svenska akademien att utse årets pristagare i Litteratur. Naturligtvis är det spelbart (vad är inte det nu för tiden?)På Ladbrokes kan man spela på favoriter som Claudio Magris som ger 6 gånger pengarna. Men varför skulle någon göra det? Akademien brukar aldrig välja förhandsfavoriter, så vill man tjäna en hacka så kanske man skulle sätta lite på Bob Dylan, han ger 151 gånger pengarna. Jag har iof svårt att se att han skulle få ett sådant erkännande. Så vem hittar vi då tillräckligt långt ner i oddslistan och med en särart som kan tänkas tilltala vår Akademie. Mario Vargas Llosa ger 51 gånger pengarna men är nog lite för känd för att komma på tal. Vår egen Thomas Tranströmmer ger endast 8 gånger pengarna och Salman Rushdie ger 101 gånger pengarna. Nä jag tror jag lägger en slant på F. Sionil Jose, det verkar tillräckligt udda och ger ett odds på 101 gånger pengarna. Det kan visa sig att detta blir mer lönsamt än mitt senaste casinobesök.

2 kommentarer:

Per sa...

Första sidorna i dagens DN Kultur är sprickfull med grejor om litt.priset. Kul att några faktiskt bryr sig! Oates är den enda jag har läst.

Anonym sa...

....och så blev det Doris Lessing!!! Som själv sa "nu har jag vunnit alla jäkla priser" eller nåt liknande. Äntligen en publik författare som faktiskt många många (åtminstone svenskar) läst och känner till. Hurraaa!! Myyycket BRA!! M