lördag 17 november 2007

Badrumsromantik

Badkaret är fyllt med brännhett vatten, någon form av badolja. Lamporna släckta och steearinljusen kastar skuggor som inbjuder fantasin. Favoritmusiken står på lagom volym och vinglaset är fyllt. Det enda som saknas är en god och efterlängtad cigg, men inte ens jag skulle drömma om att röka i badrummet! hmm! Nå inte denna kväll i alla fall. När jag ser morgonrocken trängas med badlakan, tvättkorgen full, tvättmaksinen full och den otroligt fula våtrumsmattan som hon som ägde stället innan hade förmåga att hitta, då är jag lycklig!
Det inger en speciell trygghet som jag inte kan sätta ord på, det påminner om min barndom på ett annorlunda och oförklarligt sätt. Om det är den fula våtrumsmattan eller något annat låter jag vara osagt. Jag blir dimmig av det heta vattnet, av vinet och slappnar av totalt. Jag investerade i en badkarskudde en gång, den var skön men av någon anledning så började den mögla, jag saknar den då jag känner att den näraliggande sömnen inte kommer att ske på grund av en nacke som börjar tycka att ställningen är enahanda. Jag sätter mig upp, sippar mera vin och fantasin leker en utmanande lek med skuggorna, jag inser att det skulle kunna vara snöstorm ute och inget av detta skulle påverkas. Jag inser att jag är trygg, inte bara i mitt badrum utan i det stora. jag mår bra! Jag är nog något som skulle kunnas kallas för lycklig! I stunden? i övrigt? i det hela? kanske, jag är inte girig, nöjer mig med den här för stunden känslan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varmvatten är mänsklighetens viktigaste uppfinning sedan ... hjulet, kanske? Och badkaret är dess profet.

Så vad ni än gör, miljöfundamentalister: rör inte min varmvattenkran!

Comvidare sa...

Mitt badkar är också min oas. Mitt sätt att skämma bort mig själv. Mitt sätt att göra ett uppehåll i livet. Kliva av karusellen om bara för ett ögonblick.

Anonym sa...

När får man komma och bada ???
Och dricka vin :)
Äger inget badkar i vårt hus.

Moddan sa...

smyg: Jag tror att jag antagligen skulle lägga ner på obestämd framtid om någon rörde min varmvattenkran :)

comvidare: Ja det är som en bubbla av lugn om man använder det rätt.

anonym: Att inte äga ett badkar måste vara själslig fattigdom :)att svara på din fråga blir svårt då du envisas med att vara anonym!